سامانه پیام کوتاه ،سامانه پیام کوتاه رایگان ،نمایندگی سامانه پیام کوتاه

سامانه پیام کوتاه ((پیام رسون)) سامانه پیام کوتاه رایگان و نمایندگی سامانه پیام کوتاه در سایت پیام رسون

سامانه پیام کوتاه ،سامانه پیام کوتاه رایگان ،نمایندگی سامانه پیام کوتاه

سامانه پیام کوتاه ((پیام رسون)) سامانه پیام کوتاه رایگان و نمایندگی سامانه پیام کوتاه در سایت پیام رسون

لحظه تاریخی پکن در خلیج فارس

وزرای خارجه عربستان سعودی، کویت، عمان و بحرین به همراه «نایف بن فلاح الحجره» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در اولین سفر مشترک خود به چین، روز گذشته برای سفری پنج‌روزه وارد این کشور شدند تا گام بلندی در جهت افزایش نفوذ پکن در خاورمیانه برداشته شود.
بحث بر سر نفت و گاز و نیز توافق تجارت آزاد چین و شورای همکاری خلیج فارس از جمله مهم‌ترین اهداف این سفر به شمار می‌آید. ورود وزرای خارجه این چهار کشور عربی به چین به دنبال فعالیت‌های دیپلماتیک «وانگ یی»، وزیر خارجه چین انجام می‌شود. وزیر خارجه چین در هفته‌های گذشته در سفر به خاورمیانه، کشورهای آفریقایی و سریلانکا و مالدیو، مقدمات توسعه روابط چین با این کشورها را فراهم کرده بود. علاوه بر نشست مشترک اقتصادی و تجاری با چین، قرار است اوضاع سوخت در جهان و وضعیت بحرانی قزاقستان هم در این دیدارها مورد بحث قرار گیرد.
از زمان روی‌کارآمدن «شی جین‌پینگ» در چین توسعه روابط پکن با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در دستور کار قرار گرفته و رئیس‌جمهوری چین اعلام کرد که می‌خواهد حجم تجارت با این منطقه را تا سال 2023 بیش از دو‌برابر کند. روزنامه چینی گلوبال‌تایمز گفته است که در این مذاکرات پنج‌روزه توافق‌های مهمی درباره توافق‌نامه تجارت آزاد چین و شورای همکاری خلیج فارس حاصل خواهد شد.
زمزمه‌های این توافق برای اولین بار در سال 2004 مطرح شد اما مذاکرات متوقف ماند تا اینکه در مارس 2021 دو طرف درباره احتمال ازسرگیری مذاکرات گفت‌وگو کردند. اعضای شورای همکاری خلیج فارس از طریق بحث و گفت‌وگو در مورد توافق‌های تجارت آزاد و سایر همکاری‌های دوجانبه، به دنبال سودمندترین مسیر برای تعامل نزدیک‌تر با قدرت‌های بزرگ از جمله چین، ایالات متحده و روسیه هستند.
 به گفته تحلیلگران، روابط سنتی ایالات متحده با این کشورها در حوزه انرژی در‌حال تغییر است، زیرا واشنگتن در‌حال کاهش وابستگی به واردات انرژی خلیج فارس است؛ بنابراین تقویت و بهبود روابط با چین برای اعضای شورای همکاری خلیج فارس به امری ضروری‌تر تبدیل شده است.
کارشناسان این سفر مشترک را «از لحاظ تاریخی بی‌سابقه» توصیف کردند و می‌گویند از آنجا که این رویداد دیپلماتیک در بحبوحه همه‌گیری کووید19 در برخی شهرها و مناطق چین و همچنین در آستانه بازی‌های المپیک زمستانی 2022 پکن انجام می‌شود، دارای اهمیت تاریخی و استراتژیک است.
«لی شائوسیان» مدیر مؤسسه مطالعات عربی چین به گلوبال‌تایمز می‌گوید: «این دیدار بسیار مهم است. کافی است نگاهی به دیدارهای معدود مقام‌های چینی در دو سال اخیر و پس از همه‌گیری بیندازیم. هیچ دیداری به این گستردگی انجام نشده است. این مذاکرات می‌تواند نتایج مثبتی برای چین و شورای همکاری خلیج فارس به همراه داشته باشد. مذاکرات در سال 2004 آغاز شده اما تاکنون نتایج قابل‌توجهی نداشته و اکنون فرصت مناسبی برای توافق ایجاد شده است».
از طرف دیگر، تحلیلگران گفته‌اند مقامات نفتی شورای همکاری‌ خلیج فارس ممکن است درباره راه‌های غلبه بر اتکای خود به بازارهای آمریکا و ایجاد تعادل در بازارهای جهانی گفت‌وگو کنند. چین به‌شدت نگران کاهش عرضه نفت در پی ناآرامی‌های چند روز اخیر در قزاقستان است. همچنین گفته می‌شود اعضای شورای همکاری‌ خلیج فارس به دنبال ایجاد تعادل در بازارهای نفتی و کاهش وابستگی خود به بازارهای آمریکا هستند.
«یین گانگ» محقق مؤسسه مطالعات غرب آسیا و آفریقا در آکادمی علوم اجتماعی چین هم مذاکرات کشورهای عربی و چین را فراتر از مذاکراتی عادی می‌داند. «این دیدار جمعی بی‌سابقه از سوی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس فراتر از مذاکرات عادی محسوب می‌شود. بیانیه نهایی همکاری دوجانبه با پیشرفت بزرگی در مذاکرات توافق تجارت آزاد همراه خواهد بود. با توجه به تأثیرات همه‌گیری کووید 19 و بدترشدن شرایط اقتصاد جهانی که فاصله زیادی با وضعیت عادی دارد، نیاز به تقویت تجارت آزاد و افزودن انتخاب‌های قطعی بیشتر به بازار جهانی آرزوی بسیاری از کشورهاست، به‌ویژه اگر بحث بر سر رابطه با چین در میان باشد؛ کشوری با بزرگ‌ترین بازار با بیشترین اطمینان».
جدا از مذاکره بر سر توافق تجارت آزاد با چین که بیش از گذشته پای پکن را به خاورمیانه باز می‌کند، اعضای شورای همکاری خلیج فارس نیاز فوری به تقویت و تحکیم روابط با چین را درک کرده‌اند، زیرا به خوبی می‌دانند که روابط این کشورها با ایالات متحده در‌حال تغییر است و دیگر مانند دهه‌های گذشته نخواهد شد.


نگرانی مشترک
یکی از دلایل اصلی که تعدادی از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، شورای همکاری خلیج فارس را تأسیس کردند، رویارویی ایران و ایالات متحده پس از انقلاب سال 1979 است. یین کانگ می‌گوید: «از آنجا که تنش بین ایالات متحده و ایران پس از روی‌کارآمدن جو بایدن در آمریکا تا حدی کاهش یافته است، اعضای شورای همکاری خلیج فارس متوجه شده‌اند که سیاست تقابل در منطقه دیگر در دستور کار واشنگتن نیست و آنها هم باید وابستگی به ایالات متحده را نیز کاهش دهند».
 او ادامه می‌دهد که بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای خاورمیانه، به‌تدریج متوجه می‌شوند که وابستگی یا اتکای بیش از حد به ایالات متحده خطرناک است، زیرا دیگر نمی‌توان مانند دهه‌های گذشته نسبت به سیاست و رویکرد واشنگتن اطمینان خاطر داشت. سیاست‌های کاخ سفید به دلیل جو سیاسی داخلی آن به‌شدت در نوسان است؛ بنابراین تقویت روابط با چین، به‌عنوان یک قدرت بزرگ، با اطمینان و اعتبار بسیار مهمی همراه خواهد بود و کشورهای عرب خلیج فارس نمی‌خواهند فرصت همکاری با چین را از دست بدهند.
مذاکرات شورای همکاری خلیج فارس با چین در زمانی انجام می‌شود که پکن به‌تازگی قرارداد همکاری همه‌جانبه 25ساله با ایران را امضا کرده است. انتظار می‌رود که همکاری بین چین و شورای همکاری خلیج فارس همکاری برد-برد و دوجانبه باشد، زیرا چین نیز خواهان توسعه حضور خود در خلیج فارس است.
 یین می‌گوید: «کشورهای حوزه خلیج فارس دارای ذخایر ارزی عظیمی هستند و این امری حیاتی برای سرمایه‌گذاری بیشتر این کشورها در چین و تقویت صنایعی است که چین به توسعه آنها نیاز دارد. اما این دیدار در درجه اول بر روابط و همکاری چین و شورای همکاری خلیج فارس در چارچوب طرح کمربند و جاده پیشنهادی چین متمرکز خواهد شد».
 سایر موضوعات مربوط به امنیت و ثبات منطقه از جمله موضوع هسته‌ای ایران و افغانستان نیز قرار است در این مذاکرات مورد بحث قرار گیرد اما اعضای شورای همکاری خلیج فارس همه نگرانی‌های مشترکی دارند و چین نیز نقشی کلیدی در حل این نگرانی‌ها ایفا می‌کند.

پنل پیامک ویژه آزمایشگاه

پنل پیامک ویژه آزمایشگاه

1400-10-19 08:09:44 270  0  0

پیامک یک ابزار بسیار قدرتمند است که برخلاف تصور می تواند کمک بسیار زیادی را در هر صنفی داشته باشد برای مثال کاربرد پنل پیامک برای آزمایشگاه‌ .

آزمایشگاه های در سطح شهر جز یکی از مشاغل پر رفت و آمد هستند که برای جلوگیری از ازدحام و شلوغی بیش از حد باید یک برنامه‌ریزی درست و دقیق داشته باشد و بتوانند برای جلوکیری از انتقال ویرووس ، رفت و آمد افراد را کنترل کنند .  در این مقاله می‌خواهیم به ضرورت داشتن پنل اس ام اس برای آزمایشگاه ها بپردازی تا پایان این مقاله با نمایندگی پنل پیامک پیام رسون همراه باشید. 

 

ضرورت پنل پیام کوتاه برای آزمایشگاه : 
پنل پیامک یکی از ابزار بسیار مهم و حیاتی برای آزمایشگاه می باشد چراکه در صورت عدم داشتن پنل پیامک علاوه بر خستگی کارکنان و هرج و مرج بیش از حد ، باعث انتقال مریضی و گرفتن بیماری های عفونی افراد نیز میشود . 

همانطور که می دانید برای انجام آزمایش هر شخص باید بر اساس دستور و تجویز پزشک و در ساعت مشخص به آزمایشگاه رجوع کند و بسته به نوع آزمایش پس از چند روز برای دریافت جواب اقدام کند .حال سوال اینجاست که پنل اس ام اس چه کمکی می‌تواند با آزمایشگاه کند ؟  هر آزمایشگاه می‌تواند با خرید پنل اس ام اس ، سامانه پیام کوتاه را به نرم‌افزار مدیریت آزمایشگاه متصل کند تا پیامک های مربوطه به صورت اتوماتیک برای اشخاص ارسال شود .

برای مثال می تواند بر این اساس تنظیم شود که بعد از حاضر شدن جواب آزمایش ، یک پیامک برای بیمار ارسال شود یا اگر بیمار نیازمند آزمایش دوره‌ای باشد می تواند به بیمار تاریخ مراجعه بعدی را اطلاع رسانی کند  . در این بین خیلی از آزمایشگاهها با خرید باشگاه مشتریان از نمایندگی سامانه پیام کوتاه پیام رسون ( که در حال حاضر به صورت رایگان ارائه می شود ) بعد از مراجعه هر بیمار یک پیامک حاوی متن خوش آمد گویی را برای بیمار خود ارسال می‌کنند و این حس را به بیمار انتقال می‌دهند که پیگیری سلامتی آنها برایشان مهم است و یا اینکه پس از ارسال پیامک در خصوص حاضر شدن جواب آزمایش ، به بیمار این امکان را میدهید که بدون مراجعه مجدد به آزمایشگاه جواب آزمایش خود را در سایت آزمایشگاه مشاهده کنند و این یکی از راه های بسیار مهم و ضروری برای جلوگیری از ازدحام جمعیت در محیط آزمایشگاه می باشد. 

همچنین سامانه پیام کوتاه شیراز با ارائه خطوط خدماتی با آزمایشگاه ها این امکان را می‌دهد که تمامی پیامک ها به خطوطی که در بلک لیست هم هستند ارسال پیامک داشته باشند .

 

 پیام رسون :

نمایندگی سامانه پیام کوتاه پیام رسون با ارائه بهترین راهکارها و کمترین تعرفه پیام کوتاه این امکان را به مشتریان خود می دهد که بدون هیچ شکی از پنل پیام کوتاه برای بیزینس خود استفاده کند و وقتی به معجزه پنل اس ام اس برای بیزینس شان رسیدند دیگر از خرید پنل پیامکی برای جذب مشتری و راحتی کار دست برندارند .

نمایندگی سامانه پیام کوتاه شیراز این ویژگی را دارد که اگر کسی به دنبال کمترین تعرفه پیام کوتاه و پرسرعت ترین سامانه ارسال پیام کوتاه باشد با ارائه پنل پیامک مناسب به خواسته مشتری خود جواب دهد .

جهت خرید پنل اس ام اس  از شیرازاس ام اس  همین حالا اقدام کنید .

اتوبوس خوابان

اگر آقایان اصولگرا به ویژه نواصولگرایان با دقت و حسن‌ظن این یادداشت را بخوانند، زیان نخواهند کرد. هدف از این یادداشت مچ‌گیری و حمله نیست، بلکه طرح این مساله است که نواصولگرایان در چه فضایی تنفس می‌کنند و تصمیماتی می‌گیرند که فاقد حداقل نشانه‌ای از همدلی و همراهی با مردم و دردهای آنان است؟ این فضا چگونه و از کجا آمده که ذهنیت و رفتار آنان را به کلی پوشش داده است؟ برای این می‌کوشم که مقایسه‌ای کنم میان رفتار مرحوم دکتر مجتهدی رییس دبیرستان البرز و مهدی چمران رییس شورای شهر تهران.  

مصطفی چمران فرزند مهاجری ساوه‌ای است که در محله سرپولک در جنوب تهران متولد می‌شود. او با استعداد بود و درسخوان، در اواسط دهه ۲۰ سیکل اول را در دارالفنون گذراند. مدیریت دبیرستان احساس می‌کند که خوب است او به البرز برود که بهترین دبیرستان آن زمان تهران بود ولی شهریه می‌گرفت. او را به دکتر مجتهدی معرفی می‌کنند. مجتهدی ابتدا چند سوال از او می‌پرسد، سپس برگه‌ای را مقابلش می‌گذارد تا پاسخ دهد. هنوز پاسخ‌ها کامل نشده به مصطفی می‌گوید: پاشو پسر جان تو قبولی و شهریه هم لازم نیست بدهی. چنین شد که چمران در رشته مهندسی برق دانشکده فنی دانشگاه تهران درس خواند و در نهایت در دانشگاه کالیفرنیای امریکا دکترا گرفت و رفت لبنان برای دفاع از شیعیان آنجا. آمد ایران و رفت و جنگ و تمام. شهید شد. ظاهرا برادر کوچک‌ترش هم مهدی از لطف دکتر مجتهدی و نعمت دبیرستان البرز بهره‌مند شده و رفت دانشگاه تهران و دکترا گرفت و بعدها چند دوره در کسوت نواصولگرایی، رییس شورای شهر پایتخت شد و اکنون هم هست. همه کسانی که به نحو خوبی از خیرخواهی میهن‌دوستانی افرادی چون مرحوم مجتهدی بهره‌مند شده‌اند، اکنون باید زکات آن محبت‌ها را بدهند و با جبران آنها در خدمت مردم خود درآیند. البته حرف زدن و سخنرانی کردن و شعر گفتن یک مساله است، ولی داشتن احساس نسبت به فقر و نداری مردم و عمل کردن برای کمک به آنان بحث دیگری است. حتی اگر نتوانیم کاری کنیم، احساس همدردی کمترین کاری است که می‌توان کرد.  یک خانم روزنامه‌نگار چند شب را بی‌خوابی می‌کشد تا گزارشی «اتوبوس‌خوابی» عده‌ای از شهروندان را به تصویر کشد. اتوبوس‌هایی که در طول شب چند بار باید آنها را عوض کرد تا قدری خوابید. در این میان تصویر یک کودک خوابیده روی صندلی در کنار یک خانم بیش از هر چیز دیگری بازتاب داشت. در برابر این گزارش چه واکنشی باید نشان داد؟ اگر فقط به اندازه سر سوزنی از احساس انسان‌دوستی و میهن‌دوستی دکتر مجتهدی وجود داشت، باید یا خودشان یا یک گروه را مسوول می‌کردند که یک شب را بی‌خوابی بکشند و سوار آن اتوبوس‌ها شوند تا ببینند که این مردم چرا و چگونه در اتوبوس می‌خوابند؟ آن زن می‌تواند خواهر و دختر ما باشد و آن کودک نیز فرزند یا نوه ما یا بالقوه یک چمران آینده باشد که در رختخواب گرم و نرم خوابیده‌اند. 

ولی رییس شورای شهر چه کرد؟ دستور داد صورت مساله پاک شود. یعنی به قول خودشان بساط اتوبوس‌خوابی برچیده شود. مساله از طریق پاک کردن صورت مساله حل شد!! حتی از یک اظهار همدردی و ناراحتی خشک و خالی نیز دریغ کردند.

  این اتفاق همزمان شد با درخواست عمومی جهت استفاده از مساجد برای خوابیدن افراد بی‌سرپناه. مساجدی که از انواع امتیازات عمومی مثل پول آب و برق و گاز و... بهره می‌برند و باید در خدمت مردم باشند. ولی به صراحت چنین درخواستی را رد می‌کنند که مگر مسجد جای خواب است؟! مساجدی که به‌طور نسبی بیش از همیشه از نمازگزار خالی شده را حداقل با خواب بی‌سرپناهان پر کنید. 

مساجدی که همیشه گرم هستند. چه خدمتی بالاتر از این به مردمی که به دلیل سیاست‌های چند دهه اخیر دچار این وضع شده‌اند؟ جالب است که یک آقای روحانی در زمستان برزیل و با افتخار توییتی با عکس زد که مسجد ساخت ایران در سائوپائولو که هوا به 4 درجه زیر صفر رسیده به مکان گرم برای کارتن‌خواب‌ها تبدیل شده است. این یک بام و دو هوا علیه شهروندان ایرانی و دیگر کشورها ریشه در بی‌تفاوتی عجیبی دارد که ناشی از وجود فضای عمومی حاکم بر نواصولگرایان است و جز چسبیدن به قدرت آن هم در کوتاه‌مدت به هیچ چیز دیگری توجه ندارند. آیا نمی‌شد که چندتا از صدها آپارتمان و ملک مسکونی گران‌قیمت که از طرف شهردار اصولگرایان با شرایط ویژه به این و آن داده شد را برای خدمت‌رسانی به مردم اختصاص می‌دادند؟ این حد از بی‌تفاوتی درباره فساد و فقر و تبعیض در کنار این همه شعارهای اسلامی و عدالت‌خواهانه، واقعا نوبر است و بازتابی از عمق تناقضات در این مجموعه است. هنگامی که می‌بینیم از مدیران و خدمتگزارانی مثل مجتهدی به مدیران امروزی رسیده‌ایم که برحسب وظیفه خود باید به مردم خدمت کنند و نمی‌کنند، بسیار متأسف باید شد.

پنل پیامک ویژه سمینارها و همایش ها

پنل پیامک ویژه سمینارها و همایش ها

1400-10-07 23:40:30 1053  0  0

اگر بخواهید برای مجموعه‌تان همایش برگزار کنید یا سمیناری داشته باشید، انتخابهای مختلفی برای اطلاع‌رسانی و تبلیغات دارید. مثلاً می‌توانید تیزر ویدئویی تهیه کنید و سراغ شبکه‌های اجتماعی بروید یا اینکه می‌توانید با تبلیغات محیطی شروع کنید که در این صورت باید جیب پر پولی داشته باشید .
اما اگر می‌خواهید در هزینه هایتان صرفه جویی کنید و هم اطلاع رسانی کاملی داشته باشید می‌توانید از ارسال پیامک که از طریق خرید پنل پیامک انجام می‌شود کمک بگیرید .
تا پایان این مقاله با نمایندگی پنل پیام کوتاه پیام رسون همراه باشید تا با راه کارهایی که می‌شود از طریق ارسال پیامک افراد را به سمینار دعوت کرد بیشتر آشنا شوید .

 


 

روش های مختلف تبلیغات پیامکی برای دعوت در سمینار:

خوبی تبلیغات پیامکی این است که شما از روش های مختلفی می توانید استفاده کنید و با صرف هزینه کمتر فقط به بازار هدف خود پیامک ارسال کنید.
اگر مخاطبین سمینار و ورکشاپ شما افرادی  با جنسیت و بازه سنی مشخصی هستند می توانید از تفکیک سن و جنسیت  استفاده نمایید و ارسال اس ام اس را فقط به بازار هدف خود ارسال کنید. معمولا سمینارها با توجه به موضوع سمینار مخاطبین خاص خود را دارند پس بهتر است به جای تبلیغات به همه مردم که ممکن است هیچ علاقه ای به موضوع سمینار شما نداشته باشند، فقط به بازار هدف خود پیامک ارسال کنید.
اگر ورکشاپ شما در زمینه خدمات آرایشی است و مخاطبین شما فقط بانوان هستند پیشنهاد ما این است که جهت ارسال پیامک حتما از ارسال به تفکیک سن و جنسیت استفاده کنید.
اگر همایش شما در زمینه مهندسی است می توانید با استفاده از بانک شماره موبایلی که سامانه پیامک در اختیار شما قرار می‌دهد  فقط به نظام مهندسی های استان مورد نظر پیامک ارسال کنید. بانک جامع مشاغل سامانه پیامک پیام رسون این امکان را به شما می دهد که به مشاغل و اصناف مختلف مانند پزشکان، وکلا، دبیران و … پیامک ارسال کنید.
حتی اگر مایل باشید  که ارسال پیامک به مناطق مشخصی از یک شهر را داشته باشید  می توانید از ارسال پیامک بر اساس کد پستی و یا ارسال پیامک از روی نقشه را استفاده کنید.

 


 

یکی از بهترین کارهایی که می‌شود با آن  برای جذب مخاطب در سمینار خود انجام داد اینست که یک باشگاه مشتری تهیه کنیم .
در واقع باشگاه مشتری رایگان پیام رسون فقط مختص مشاغل نمی‌باشد و می‌توانید با تهیه باشگاه مشتری از تمامی کسانی که در همایش شما شرکت کرده اند تشکر کنید و از آنها در دیگر همایش ها هم دعوت کنید . اگر میخواهید با باشگاه مشتری رایگان سامانه پیامک شیراز بیشتر آشنا شوید مقاله باشگاه مشتریان آغاز یک کسب و کار هوشمند را مطالعه کنید . 

جهت خرید پنل پیام کوتاه به سایت سامانه پیام کوتاه شیراز مراجعه کنید .

روسیه ممکن است ایران را قربانی کند

قطار مذاکرات هسته‌ای پس از توقفی کوتاه دوباره در روزهای آینده در وین به حرکت درخواهد آمد، با وجود کارشکنی برخی از طرف‌های اروپایی حاضر در مذاکرات1+4 ارزیابی بسیاری از کارشناسان از مثبت بودن روند مذاکرات حکایت می‌کند. با این حال هنوز نمی‌توان با قطعیت از دستیابی به توافق سخن گفت. در همین راستا میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی واقع در وین روز جمعه در توییتی نوشت: مذاکرات وین درخصوص برجام در عرض سه روز از سرگرفته خواهد شد. طی دور اخیر، مذاکره‌کنندگان بنا را برای حصول پیشرفت فوری چیدند. ما باید خود را در جهت پایان یافتن موفق و هرچه سریع‌تر مذاکرات - ترجیحا تا اول فوریه - سوق دهیم. اولیانوف در توییت دیگری خطاب با خبرنگار وال استریت ژورنال که‌ نوشته بود «روسیه به سیر زمانی پایان دادن مذاکرات تا ماه ژانویه یا اوایل فوریه ملحق شد»، عنوان کرد: بله این بازه زمانی (مدنظر) است اما ضرب‌الاجل نیست. ضرب‌الاجل‌های ساختگی مضر هستند. پیشرفت در مذاکرات وابسته به عوامل زیادی است و نمی‌تواند زودتر به طور دقیق محاسبه شوند. در این مرحله، اوایل فوریه بازه زمانی واقع‌گرایانه‌ای حساب می‌شود. تحولات مربوط به برجام حسن بهشتی پور، کارشناس مسائل بین‌الملل با «آرمان ملی» به گفت‌وگو پرداخت که در ادامه می‌خوانید.


 ارزیابی شما از دور هشتم مذاکرات وین چیست؟
ایران دو سند را به عنوان متن پیشنهادهای خود به طرف‌های مذاکره کننده در برجام ارائه داده است و قرار است راجع به این دو سند بحث و مذاکره صورت بگیرد و طرف مقابل نقطه نظرهای خود را مطرح کند. طرف ایرانی هم مصر بر اجرای این دو سند است. به نظر می‌رسد با وجود اینکه متن این دو سند پیشنهادی ایران منتشر نشده است، نمی‌توان تحلیل دقیقی ارائه داد ولی آنطور که اعلام شده یکی از این دو سند به چگونگی لغو تحریم‌ها مربوط است و سند دیگر هم در مورد چگونگی بازگشت ایران به تعهدات خودش است. حالا به نظر می‌رسد که دو طرف مذاکره کننده یعنی ایران و 1+4 باید همچنان این گفت‌وگو‌ها را ادامه ‌دهند تا به یک سند مشترک برسند چراکه به هر حال قاعده این نوع مذاکرات در همه جا این است که دو طرف براساس یک سند مشترک شروع به مذاکره کنند و هنوز به سند مشترک دو طرف نرسیده‌اند. من امیدوارم که در این دور از مذاکرات، دو طرف به یک سند مشترک برسند تا حداقل کلیات را قبول کنند و پس از آن، مذاکرات در مورد جزئیات ادامه پیدا کند. 


 گویا فرانسوی‌ها موضع سخت‌تری اتخاذ کرده‌اند. فکر می‌کنید تا چه حد این تغییر موضع به انتخابات ریاست جمهوری فرانسه ارتباط دارد؟
به نظر من این تعبیر خیلی دقیق نیست. وزیر خارجه آلمان هم اظهارات خیلی تندی داشت، قبل‌تر از آن و خارج از چارچوب معمول مذاکرات، وزیر امور خارجه انگلیس صحبت کرد. اینکه بگوییم فرانسه مواضع تندتری دارد جمله دقیقی نیست، کلا اروپایی‌ها در این دور از مذاکرات نسبت به آمریکا مواضع تندتری اتخاذ می‌کنند. البته به دلیل اینکه آمریکا در روند مذاکرات نیست، شاید یکی از دلایلش همین باشد ولی به نظر می‌رسد تروئیکای اروپایی حاضر در مذاکرات وین مواضع تندی دارند و زیاده‌خواهی می‌کنند. در واقع مواضع حداکثری را مطرح می‌کنند تا شاید در طول مذاکرات دوطرف به یک حداقلی برسند. 


 تاثیر رژیم صهیونیستی بر روند مذاکرات چیست؟
به خوبی می‌دانید که رژیم صهیونیستی مخالف هرگونه توافق با ایران است و این در حالی است که آمریکای‌ها به دنبال توافقی هستند که از نگاه آنها برجام را کامل کند، چراکه به زعم آمریکایی‌ها، برجام ناقص است و می‌خواهند کاملش کنند. اینکه آمریکایی‌ها با رژیم صهیونیستی پیرامون پرونده هسته‌ای و مذاکرات برجامی تبادل نظر دارند به خاطر این است که رژیم صهیونیستی متحد استراتژیک آمریکا در خاورمیانه است و نارضایتی رژیم صهیونیستی از این توافق به دلیل لابی رژیم صهیونیستی در کنگره است که می‌تواند مشکلاتی در داخل آمریکا به وجود بیاورد. اما نباید فراموش کرد که نباید رژیم صهیونیستی را خیلی بزرگ کرد و آنقدر مهم فرض کرد که بتواند کارشکنی کند و تاثیرگذار باشد چنانکه در دوره اوباما مشاهده کردیم که به‌رغم همه تلاش‌های نتانیاهو برای به عدم حصول توافق اما توافق برجام حاصل شد چون هیات حاکمه آمریکا می‌خواست که این توافق به دست ‌آید. بنابراین درست است که مخالفت رژیم صهیونیستی نقش تاثیر‌گذار دارد و در این حد که در کنگره نفوذ دارد یا در سیاست خارجی آمریکا تاثیرگذار است ولی در این حدی نیست که آمریکا واقعا بخواهد که به توافق برسد و رژیم صهیونیستی مانع آن بشود. تاثیر‌گذاری رژیم صهیونیستی برداشت اشتباه است که متاسفانه در ایران طوری تبلیغ می‌شود تا زمانی که ما با رژیم صهیونیستی کنار نیاییم این مسأله حل شدنی نیست در حالی که این گونه نیست. به هر حال ایالات متحده آمریکا با رژیم صهیونیستی اتحاد استراتژیک دارد اما اختلافاتی هم نه تنها فقط راجع به ایران بلکه در مورد سایر موضوعات دیگر هم اختلاف داشتند. موضوعی که ایران درصدد تحقق آن است در پایان دادن به تحریم‌هایی تعریف می‌شود که در برجام پیش بینی شده است ولی آمریکا و اروپا تعهدات خود را اجرا نکردند، بنابراین ایران به دنبال اجرای تعهداتی است که در چارچوب برجام پذیرفته شده بود ولی اجرا نشده است. طرف ایرانی تعهدات خودش را اجرا کرد ولی وقتی به نتیجه نرسید طی پنج مرحله این تعهدات را کاهش داده و طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی هم همچنان دارد کاهش می‌دهد. حالا باید دید طرف آمریکایی می‌پذیرد به برجام بازگردد و تعهداتی را که اجرا نکرده است اجرا بکند یا نه، تا زمینه برای بازگشت ایران به اجرای تعهدات خودش فراهم بشود.


 روسیه در مورد اوکراین با اروپا درگیر است و از طرف دیگر در مذاکرات 1+4 حضور دارد. آیا بحران اوکراین می‌تواند در مواضع روسیه در مذاکرات برجام تاثیر بگذارد؟
سیاست یعنی همین کشورها در یک زمینه‌هایی با هم اشتراک نظر دارند و در یک زمینه‌هایی دچار اختلاف نظر می‌شوند. در دنیای سیاست دو کشوری را نمی‌توان یافت که در همه زمینه‌ها دارای توافق و اتحاد نظر باشند. اگر به یاد داشته باشید روسیه در سال‌های 1392 تا 1394 درگیری زیادی در موضوع سوریه داشت چنانکه موافق برکناری بشار اسد نبود و از باقی ماندن او در قدرت حمایت کرد چون نمی‌خواست که یک دولت آمریکایی در دمشق به قدرت برسد. روسیه در همان مقطع در مذاکرات برجام هم حضور داشت و توافق برجام حاصل شد. اگر در فضای مجازی یک جست‌وجوی ساده انجام بدهید متوجه خواهید شد که همان زمان عده‌ای مطرح می‌کردند که روس‌ها از پشت خنجر می‌زنند و چون اهمیت اوکراین برای روسیه زیادتر است به معامله بر سر سوریه خواهد پرداخت یعنی سوریه را می‌فروشد و اوکراین را می‌گیرد، در حالی که چنین نشد، برای اینکه منافع روسیه در شرق مدیترانه در بندر طرطوس از زمان شوروی بوده و ربطی به اسد نداشت و این موضوع که ذکر کردم، سابقه طولانی دارد.  الان هم اختلاف روسیه با اتحادیه اروپا بر سر اوکراین یک موضوع مهم است ولی به آن معنا نیست که چون آنجا درگیر است، مثلا روی موضوع ایران معامله می‌کند. روسیه بر اساس منافع خود عمل می‌کند، همچنانکه چین، اتحادیه اروپا و آمریکا و حتی ایران بر اساس منافع خودشان عمل می‌کنند. استثنا کردن روسیه اصلا درست نیست و در ضمن اگر منافع روسیه اقتضا کند، ممکن است در مورد ایران هم معامله کند اما قرائن و شواهد حاکی از این امر نیست که روسیه بر سر ایران معامله می‌کند تا اوکراین را بگیرد. دلیلش هم این است که موضوع اوکراین یک موضوع ریشه‌ای و اختلاف مبنایی روسیه با غرب است. روسیه مخالف گسترش ناتو در اوکراین است و به شدت به دنبال آن است که دولت متمایل به روسیه در کیف قدرت را داشته باشد نه دولت غربگرا.  اوکراین جایگاه راهبردی در سیاست خارجی روسیه دارد ولی تاثیر تعیین کننده در روند مسائل برجام ندارد. از نگاه روس‌ها مسأله برجام مسأله عدم اشاعه سلاح هسته‌ای است و این موضوع در جای خودش بحث عمده‌ای بوده که روس‌ها دنبال کردند. 


 به نظر شما آیا ضرورت دارد در صورت حصول توافق در مذاکرات وین به چاره اندیشی برای مقطعی پرداخته شود که آمریکا درصدد خروج مجدد از برجام باشد؟
یک بحث و ملاحظه مبنایی در مورد برجام و مذاکرات فعلی هسته‌ای در وین وجود دارد که آن هم این است اگر آمریکا توافق کرد و بعد زیر آن زد چه اقدامی باید انجام داد. عده‌ای می‌گویند آمریکا ممکن است توافق کند و به برجام برگردد اما پس از مدتی از آن خارج شود. در چنین شرایطی که در برجام حضور ندارد نمی‌تواند اقدام به فعال کردن مکانیسم ماشه کند. من به آن دسته از افراد که دارای چنین نظری هستند یادآور می‌شوم که توافقات بین‌المللی هیچ ضمانت اجرایی ندارد و ضمانت اجرایی توافقات بین‌المللی دوطرفه است یعنی مادامی که می‌خواهند، اجرا می‌کنند و مادامی نمی‌خواهند، اجرا نمی‌کنند. شما تجربه تاریخی ما را مشاهده کنید که قرارداد 1975 الجزایر بین ایران و عراق را مجلس هر دو کشور تصویب کردند ولی صدام به راحتی آن را پاره کرد و زیر پا گذاشت. در خود آمریکا هم سابقه ‌دارد توافق موشک‌های میان برد با روسیه را کنگره آمریکا تایید کرده بود اما ترامپ با یک دستور از این پیمان خارج شد (پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد هر دو کشور را ملزم به از بین بردن موشک‌های کروز و بالستیک زمینی با بُرد حدود ۳۰۰ تا ۳۴۰۰ مایل می‌کند و در سال 1987 بین دو کشور آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی امضا شد) یا قبل‌تر در مورد پیمان ABM، که آن هم در مورد منع تولید و آزمایش موشک‌های ضد موشک بود که در دوره ریاست جمهوری بوش پسر آمریکا به‌طور رسمی در دسامبر 2001 اعلام کرد آن پیمان را ظرف شش ماه کنار می‌گذارد، که همین کار را هم انجام داد با اینکه هر دو مجلس کشورهای روسیه و آمریکا آن را تصویب کرده بود بنابراین اگر ما می‌خواهیم واقعا مطمئن باشیم که توافق ما با 1+5 یک توافق پایدار خواهد بود باید تلاش کنیم طوری توافق امضا شود که هر دوطرف به خودشان اجازه ندهند از پیمان خارج شوند، چراکه به هر دلیلی که بخواهند از برجام خارج شوند، نمی‌توان طبق قوانین بین‌الملل مانع آن شد. مثلا حقوقدانان پیشنهاد می‌کنند در بخشی از توافقات گنجانده شود که اگر یکی از طرفین بخواهد از پیمان خارج شود، طرف مقابل حق انجام یکسری از اقدامات را داشته باشد یعنی از قبل بداند اگر از توافق خارج شود طرف مقابل اقداماتی را که از قبل مشخص شده را انجام خواهد داد. آن اقدامات باید طوری باشد طرفی را که قصد خروج دارد به تجدیدنظر وادار کند. یعنی به قدری نقش بازدارنده داشته باشد که به خودش اجازه ندهد که چنین تصمیمی اتخاذ و اجرا کند. مهم این است که از قبل برای آن پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته باشد. در این زمینه به نظر من آمریکا بر اساس منافع خودش عمل می‌کند و ما باید در توافق به یک نحوی پیش‌بینی کرده باشیم که اگر خارج شد ما چه اقداماتی را انجام بدهیم که به نظرم این امر شدنی است.